De goede muziek wakkert je opwinding aan en bevordert je seksbeleving

RSS
De goede muziek wakkert je opwinding aan en bevordert je seksbeleving

De goede muziek wakkert je opwinding aan en bevordert je seksbeleving

Muziek en seks, ze lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer je nagaat hoeveel nummers alleen al expliciet of impliciet over seks gaan zou dat je niet moeten verbazen. Ook de impact van sexy muziekvideo’s, mode en andere uitingen in de populaire cultuur zijn niet te ontkennen. Maar wát is de impact van muziek op ons brein? En raak je er écht meer opgewonden van, draagt het bij aan je seksbeleving? Wij zijn overtuigd van wel.

Liefdes-hormonen komen vrij in je hersenen

Neurowetenschapper Daniel J. Levitin heeft in opdracht van Sonos (je weet wel, van die draadloze muzieksystemen) onderzoek gedaan naar het effect van muziek op ons dagelijks leven. De belangrijkste conclusie uit het onderzoek was dat mensen die samen naar muziek luisteren 67% meer seks hebben dan mensen die dat niet doen. Concreter: de stellen die thuis samen naar muziek luisteren besteden gemiddeld ruim drie uur per week meer tijd met elkaar. Volgens Levitin komt dat door twee liefdes-hormonen die vrijkomen als we samen naar muziek luisteren: oxytocine (romantische gevoelens) en serotonine (gevoelens van geluk).

Dansen als paringsritueel

Naast het effect van muziek op onze liefdes-hormonen zijn er nog tal van andere onderzoeken. Die richten zich op de vraag waarom we willen dansen als we muziek horen. En eigenlijk is paren een zeer intieme vorm van dansen. De uitdrukking paringsdans komt toch ergens vandaan nietwaar? Het schijnt dat ritme en melodie een onbewust effect hebben ons bewustzijn, wat het effect van onze (seksuele) stemmingen beïnvloedt.

Van het een komt het ander

Oké, genoeg over de theorie en het waarom. Tijd om je opwinding aan te wakkeren. Met alleen muziek slaan mensen niet per definitie aan het seksen. Dat zou ook een rare bedoening worden op alle openbare plekken waar muziek gedraaid wordt. Voor het bevorderen van je stemming en lust zijn er diverse mogelijkheden. Bijvoorbeeld feromonen voor hem en haar, die ervoor zorgen dat ook je geur onweerstaanbaar wordt. Of andere lustopwekkende middelen, zoals stimulation gel. En natuurlijk kan iets uit de top 10 must haves van pas komen om je sekspartner of jezelf, op muziek, naar een hoogtepunt te brengen. 

Onze puur subjectieve top 10 van seksnummers om in de stemming te komen

Uiteraard kunnen we deze blog niet eindigen zonder je op weg te helpen om in de juiste stemming te komen. Maak een speellijst van deze top 10, zet de muziek op voor je partner(s) en ontdek wat het met je seksbeleving doet. Plezier gegarandeerd ;-).

 1. Pony – Ginuwine
 2. I Want Your Sex, Parts 1 & 2 – George Michael
 3. Drunk In Love – Beyoncé & Jay-Z
 4. Let’s Get It On – Marvin Gaye
 5. Erotic City – Prince
 6. Primetime – Janelle Monáe feat. Miguel
 7. Untitled (How Does It Feel) – D’Angelo
 8. Step In The Name Of Love – R. Kelly
 9. Sex Therapy – Robin Thicke
 10. Thinkin Bout You – Frank Ocean

Vorige Blog Volgende Blog

 • Redactie Shots
Commentaar
Geef commentaar
Uw naam:*
E-mail adres:*
Bericht: *

Attentie: Alle berichten worden vooraf gecontroleerd.

* Verplichte velden