Boost je Sexleven

RSS
Boost je Sexleven

Een saai sexleven = een saaie relatie (meestal)

Geniet jij optimaal van seks, of vind je het zo langzamerhand eigenlijk een beetje een saaie bezigheid? Hoewel dat heel jammer zou zijn, ben je daarin dan zeker niet de enige. Veel mensen vinden hun sexleven na verloop van tijd niet meer zo spannend, of zelfs een regelrechte sleur. Als jij ook in die fase zit, kom dan nu in actie! Want je sexleven een goede boost geven is niet zo moeilijk en komt je relatie ook ten goede: sleur in je sexleven betekent vaak ook sleur in de rest van je relatie.

Sex gaat in feite niet alleen om de bevrediging van sexuele behoeften, maar gaat ook (of misschien wel vooral) over intimiteit en liefde. Dat wil niet zeggen dat je niet af en toe gewoon sex kunt hebben om de sex. Niets mis mee om af en toe volledig gefocust te zijn op fysieke bevrediging. Maar stellen die alleen nog maar sex hebben met een orgasme als enige doel, of die juist (bijna) geen seks meer hebben, zijn over het algemeen minder gelukkig in hun relatie dan stellen die happy zijn met hun sexleven.

Sex als spiegel

En dat is eigenlijk heel logisch: als jij je tijdens sex emotioneel en fysiek durft open te stellen en je voelt je vrij om aan te geven wat je lekker vindt en wat niet, dan zegt dat veel over het onderlinge vertrouwen en het respect dat je hebt voor elkaars behoeften en grenzen. Deel je die intimiteit in bed niet, dan waarschijnlijk ook niet in je dagelijkse leven. Kortom, je sexleven is vaak een spiegel voor je relatie.

Boost it

Gelukkig is het niet zo ingewikkeld om je sexleven uit de sleur te halen en het een goede boost te geven. Uiteraard moet je, als je onderstaande tips leest, zelf filteren welke tips wel en niet voor jou werken, want sex is persoonlijk. Maar het loont de moeite om uit je comfortzone te komen, je schaamte of verlegenheid aan de kant te zetten en een hele andere kant van jezelf en je partner te ontdekken.

Tip 1: laat alle remmende gedachten los

Dat klinkt waarschijnlijk als een open deur, maar het zal je verbazen hoezeer je gedachten je kunnen belemmeren. Grofweg kunnen we deze remmende gedachten in drie categorieën verdelen:

  • De dagelijkse-drukte-gedachten: je bent in je hoofd nog bezig met je werk, de kinderen, de ruzie met je buurman, of met het gras dat nog gemaaid moet worden. Neem de tijd om je hoofd leeg te maken. Hoe? Door een ontspannend muziekje op te zetten, door te beginnen met een uitgebreide massage, een warm bad of een gezamenlijke douche.
  • De ben-ik-wel-mooi-genoeg-gedachten: van dit type gedachten hebben voornamelijk vrouwen last. Ze zijn meer bezig met dat ene rolletje hier en die gekke moedervlek daar, dan dat ze genieten van hun lichaam en dat van de ander. Laat het los! Het zal heus geen verrassing zijn voor je partner hoe je eruit ziet. Je hoeft niet de perfecte sex-godin te zijn, gewoon genieten en bijdragen aan jullie beider genot is genoeg.
  • De seks is vies-/onzedelijk/-niet-voor-de-lol-maar-om-kinderen-te-krijgen-gedachten: Vooral mensen die (streng) religieus zijn opgevoed, hebben bewust of onbewust nog wel eens remmende gedachten in deze categorie. En dat wat er in je jeugd met de paplepel is ingegoten, is moeilijk los te laten. Toch loont het om daar werk van te maken, want zolang je bewust of onbewust vindt dat genieten van sex niet hoort, dan wordt het wel ingewikkeld om een fijn, ongecompliceerd sexleven op te bouwen.

Tip 2: maak tijd

Hierover kunnen we kort zijn: geen tijd is geen excuus. Sex hoeft geen uren te duren en als je het belangrijk vind, moet je er gewoon tijd voor maken. Dus, af en toe ’s avonds een uurtje eerder naar bed, de wekker ’s ochtends wat eerder of in het weekend niet meteen opstaan als je wakker bent. Wacht tot je partner ook wakker is (of maak hem of haar wakker met een fijn ontbijtje op bed) en onderneem actie. Heb je kinderen? Regel dan dat ze af en toe bij opa & oma kunnen logeren, of bij een vriendje/vriendinnetje. Dan hebben jullie zeeën van tijd voor elkaar.

Tip 3: communiceer

Weet je eigenlijk wel wat je zelf lekker vindt? En waar je je partner echt helemaal gek mee maakt? Heb je ook geheime verlangens, die je nog nooit hebt gedeeld, maar die je stiekem wel graag zou willen uitproberen? Praat erover! Hoe kun je een echt goed sexleven hebben als je van elkaar (en van jezelf) eigenlijk helemaal niet weet wat je het allerlekkerste vindt? Hoe kun je nieuwe dingen proberen en uit de sleur-stand komen als je niet weet wat jullie quilty pleasures zijn? En als je het moeilijk vindt om over seks te praten, dan zijn er genoeg spelletjes op de markt om een gesprek hierover op gang te brengen.

Tip 4: varieer

Variatie is een prima sleur-killer. En het leuke is dat het makkelijker te realiseren is dan je denkt. Variatie kan op zoveel manieren:

  • Kies een ander tijdstip: Hebben jullie altijd ’s avonds voor het slapengaan sex? Probeer dan eens hoe het je bevalt om de dag te beginnen met sex. Ben je gelijk goed wakker én je begint je dag gegarandeerd met een flinke smile! Of glip er in het weekend een half uurtje tussenuit en doe het eens midden op de dag. Ook spannend!
  • Kies een andere omgeving: Je hoeft niet per se sex in bed te hebben. Je bank leent zich er vast ook prima voor, een zacht dekentje op de grond creëert overal een geschikt plaatsje (ook buiten, als je dat wil), en anders probeer je je eettafel, aanrecht, wasmachine, je dakterras of je garage. Neem jezelf voor dat je vanaf nu minstens twee keer per maand sex hebt op een plaats waar je het nog niet eerder gedaan hebt. Wees creatief!
  • Kies een ander standje/andere speeltjes/andere rolverdeling: Er is ook geen enkele reden om altijd op dezelfde manier sex te hebben. Variëren is hier ook niet moeilijk: neem je ook voor om nieuwe standjes te proberen. Gebruik een speeltje, of gebruik ze juist eens niet, als je dat altijd al doet. En verdeel de rollen eens anders. Laat jij het altijd wat over je heen komen? Neem dan nu eens de leiding en kijk wat er dan gebeurt. Vind je het lastig om zelf nieuwe standjes te bedenken? Ook hiervoor zijn genoeg spellen op de markt, die je inspiratie kunnen geven of die aanzetten tot het spelen van rollenspellen. En met (nieuwe) speeltjes kun je naar hartenlust experimenteren, om uit te vinden wat je allemaal nog meer lekker vindt en waar de meest gevoelige plekjes van je lichaam zitten.

Ben je om? Wil jij graag je sexleven een boost geven en kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Kijk dan eens rustig rond op onze site; er valt genoeg te ontdekken en wie weet wat voor goede ideeën je opdoet! Wil je wat gerichter zoeken? Wie weet vind je wat je zoekt bij de speeltjes voor hem en voor haar, de massageoliën of bij de wat gedurfdere SM-speeltjes. (en nee, dat is niet alleen voor ‘hardcore SM’ers’. Een setje handboeien of een maskertje is voor iedereen leuk )

Vorige Blog Volgende Blog

  • Redactie Shots
Commentaar
Geef commentaar
Uw naam:*
E-mail adres:*
Bericht: *

Attentie: Alle berichten worden vooraf gecontroleerd.

* Verplichte velden