Tegelijkertijd klaarkomen, hoe doe je dat?

RSS
Tegelijkertijd klaarkomen, hoe doe je dat?

Tegelijkertijd klaarkomen, hoe doe je dat?

Er zijn allerlei ‘feiten’ over te vinden op internet, maar afhankelijk van de bron, lopen de cijfers nogal uiteen over het percentage vrouwen dat klaarkomt tijdens seks. Maar over één ding zijn alle bronnen het in ieder geval wel eens: vrouwen komen veel minder vaak klaar tijdens seks dan mannen. En stellen die hun orgasme op elkaar weten af te stemmen, moet je met een vergrootglas zoeken.

Dat is jammer, want een orgasme is toch de kers op de taart. En het is niet erg om die kers een keertje niet op je taart te hebben, maar niet te vaak, toch? Gelukkig zijn er genoeg manieren om ervoor te zorgen dat jij - of je vriendin/vrouw – wel klaarkomt en, nog leuker, dat jullie tegelijk een orgasme krijgen.

Mannen komen makkelijker en sneller klaar

In dat kader is het handig dat je weet dat vrouwen minder snel een orgasme krijgen, omdat het anatomisch moeilijker is. Zij hebben clitorale stimulatie nodig (in ieder geval het overgrote deel van de vrouwen) en dat lukt niet altijd tijdens penetratie. Bovendien heeft een vrouw minstens tien minuten nodig om zó opgewonden te raken dat ze een orgasme kan bereiken en mannen kunnen dat een stuk sneller.

Dat komt ook omdat bij mannen fysieke en emotionele opwinding hand in had gaan. Met andere woorden: als een man fysiek opgewonden is, dan is hij er in zijn hoofd ook wel klaar voor. Bij vrouwen ligt dan anders: zij kunnen fysiek opgewonden raken, maar emotioneel nog niet. Hun lichaam reageert dus alvast, maar ‘echt’ opgewonden zijn ze nog niet.

Samen klaarkomen

Om samen klaar te komen, moet de man zich dus aanpassen aan de vrouw. Hij kan makkelijker en sneller klaarkomen, maar in plaats daarvan moet hij het geduld leren opbrengen om wat langer te wachten. Wat voor vrouwen enorm kan helpen, is om eerst uitgebreid aandacht te besteden aan voorspel en aan clitorale stimulatie. Tegen de tijd dat je dan overgaat tot penetratie, is zij al zo opgewonden dat klaarkomen niet zo lang meer duurt. En aangezien de meeste mannen bij penetratie binnen vijf minuten klaarkomen, is tempo geboden.

En je kunt meer doen:

  • Zorg dat hij al eerder een orgasme heeft gehad, dan komt een tweede orgasme een stuk minder snel. Met deze methode moet je wel een beetje oppassen: een man is na een orgasme fysiek niet gelijk in staat om opnieuw klaar te komen. Zijn lichaam moet herstellen en in het meest gunstige geval duurt dit maar een paar minuten, maar bij sommige mannen duurt dit een paar uur.
  • Stimuleer de clitoris tijdens seks. Het maakt niet uit wie van jullie tweeën dat doet en ook niet of je dat met je vingers of met een sexspeeltje doet.
  • Laat hem oefenen om zijn orgasme uit te stellen. Als hij kan stoppen vlak voor het hoogtepunt, dan kan hij die tijd benutten om haar zo te stimuleren dat ze bijna klaarkomt. Dat is het moment om de penetratie weer op te pakken en samen een orgasme te krijgen.
  • Een andere optie is om een een cockring te gebruiken. Cockring heeft meerdere voordelen. Maar een ervan is dat een cockring zorgt een vertragende ejaculatie. 

Vorige Blog Volgende Blog

  • Redactie Shots
Commentaar
Geef commentaar
Uw naam:*
E-mail adres:*
Bericht: *

Attentie: Alle berichten worden vooraf gecontroleerd.

* Verplichte velden