Doggystyle of liever staand: wat zegt dat over jouw karakter?

RSS
Doggystyle of liever staand: wat zegt dat over jouw karakter?

Doggystyle of liever staand: wat zegt dat over jouw karakter?

Je zou het misschien niet zeggen, maar uit je favoriete sexstandje is in grote lijnen je karakter af te leiden. Het feit dat je graag domineert in een positie bovenop, dat je juist liever kiest voor het romantische lepeltje-lepeltje, of dat je helemaal gek wordt bij het idee van een staand vluggertje, zegt iets over wie jij bent en hoe jouw houding ten opzichte van seks is.

De missionarishouding

Voor mannen en vrouwen is dit is een heel ‘veilig’ standje, waarvoor je niet uit je comfortzone hoeft. Misschien is het een beetje saai, maar je weet ook zeker dat het niet gek is en dat je (kersverse) bedpartner zich niet vertwijfeld afvraagt met wie hij of zij in hemelsnaam in bed is beland.

Wie graag kiest voor dit standje, voelt zich misschien dus niet zo zeker op seksueel gebied en is (nog) niet toe aan experimenteren. Misschien omdat je nog niet zolang een relatie hebt, of omdat je heel behoudend bent opgevoed.

Specifiek voor mannen geldt overigens ook dat dit standje kan betekenen dat je graag de controle hebt: je partner kan in feite geen kant op én je hebt goed zicht op de ander. Zo zie je goed of jouw vrouw of vriendin wel echt geniet van de seks en niet doet alsof.

Doggystyle

Het heeft iets primitiefs, iets dierlijk. En sommige mensen genieten daar optimaal van. Vrouwen worden in deze positie gedomineerd, maar het betekent niet dat alleen ‘onderdanige’ vrouwen deze positie prettig vinden: net als bij BDSM zijn het vaak juist mensen die in hun dagelijks leven een leidinggevende positie hebben, die het lekker vinden om tijdens seks de ‘ondergeschikte’ partij te zijn. Grote kans dus dat vrouwen die genieten van deze positie zelfverzekerde vrouwen zijn. Bovendien getuigt het van vertrouwen in jezelf en in de ander, om je (diep) te laten penetreren zonder dat je zicht op je partner hebt.

Voor veel mannen geldt dat zij zich door dit standje ‘king of the world’ voelen. Hierbij kunnen zij de leiding nemen en het tempo bepalen. Grappig genoeg zijn het dus ook vaak zelfverzekerde mannen die houden van deze positie.

Soms betekent dit standje echter dat een man niet houdt van intimiteit: het is geen intiem, romantisch standje dat uitnodigt tot zoenen, strelen of lieve woordjes fluisteren.

Zij bovenop hem

Dit is heel geschikt voor vrouwen die graag het heft in eigen hand nemen. Vrouwen kunnen in deze positie heel goed het proces sturen en zorgen dat ze klaarkomen op hun eigen manier en moment. Daarom is het ook een geschikt standje om tegelijk klaar te komen. Mannen die dit ook een fijne positie vinden, zijn vriendelijk en zachtaardig: ze gunnen jou dat plezier en vinden het niet erg om (af en toe) een positie in de te nemen waarbij ze minder ‘in control’ zijn.

Of, dat is ook een optie, je hebt te maken met een erg onzekere man, die bang is dat zijn vrouw of vriendin niet klaarkomt als ze zich er niet zelf mee bemoeit. Een laatste optie is dat het om een luie man gaat, die zijn vrouw of vriendin graag het werk laat doen.

Lepeltje-lepeltje

Voor iedereen die houdt van romantiek en intimiteit. Dit standje is bij uitstek geschikt voor de echte romantici onder ons, die het ook fijn vinden om te knuffelen en dicht tegen elkaar aan in slaap te vallen. En nee, mannen die van dit standje houden, zijn geen watjes. Sterker nog, het zijn gepassioneerde types, die graag hun partner plezieren. Degene die de ‘grote lepel’ is (die achter de ander ligt dus) is wellicht ook beschermend en misschien zelfs wel een beetje bezitterig.

Staand

Dit zijn de avonturiers. De mannen en vrouwen die houden van spanning en avontuur. De ondeugenden en de speelse types. Waarom dit standje zo past bij dit type mens? Omdat het een standje is dat zich goed leent voor een vluggertje tussendoor. En dat betekent vaak dat het stiekem gebeurt, op een feestje, vlak voordat je (schoon)ouders op bezoek komen of achter een boom in het park. Die spanning en de kans om betrapt te worden kan niet iedereen handelen, dus je moet een beetje rebels zijn om hiervan te houden.

Meer weten over standjes, bijvoorbeeld over de lekkerste Kama Sutra-standjes, of over wat mannen willen in bed? Via de links lees je gelijk verder!

Vorige Blog Volgende Blog

  • Redactie Shots
Commentaar
Geef commentaar
Uw naam:*
E-mail adres:*
Bericht: *

Attentie: Alle berichten worden vooraf gecontroleerd.

* Verplichte velden