Een strapon kopen? Keuze genoeg, maar welke past bij jou?

RSS
Een strapon kopen? Keuze genoeg, maar welke past bij jou?

Een strapon kopen? Keuze genoeg, maar welke past bij jou?

Een strapon kopen is zo gedaan. Maar hoe weet je dat je degene kiest die past bij jou? In deze blog vertellen we je welke strapons er zijn en waar je op moet letten bij het maken van je keuze. 

Wat is een strapon?

Het woord strapon komt eigenlijk van het Engelse ‘strap on’ wat vastmaken betekent. Een strapon is dus een speeltje dat je aan jezelf kunt vastmaken met een soort tuigje. Dit tuigje noemen ook wel het harnas of strapon harnas. Hieraan bevestig je een voorbinddildo of een voorbindvibrator. Daarom wordt een strapon gemakshalve ook wel een voorbinddildo genoemd.

Voor wie is de strapon geschikt?

Iedereen kan plezier hebben van een voorbinddildo of –vibrator. Geslacht en sexuele voorkeur doen er niet toe, behalve dat mannen en vrouwen dit speeltje op een andere manier gebruiken en voorkeur kunnen hebben voor andere modellen of materialen. 

Voor mannen en vrouwen die wel eens wat anders willen

Voor heterostellen is een voorbinddildo een spannend speeltje, waarmee je de rollen eens kunt omdraaien. Voor beiden kan het een opwindend experiment zijn als zij ook kan penetreren. Voor haar omdat het een idee geeft van de sexuele beleving van een man en voor hem omdat hij op die manier anaal of oraal gepenetreerd kan worden.

Heb je nog geen of weinig ervaring met anale seks? Begin dan met een bescheiden model, dat niet te breed is. Anale seks moet je rustig opbouwen. Gebruik ook glijmiddel, om de dildo makkelijker in te brengen.

Voor vrouwen die samen sex hebben

Het is een misverstand dat vrouwen die op andere vrouwen vallen, geen behoefte hebben aan penetratie tijdens de sex. Er zijn genoeg vrouwen die daar wel behoefte aan hebben en dan is een voorbinddildo een uitkomst. Hiermee kan je elkaar toch – vaginaal, anaal, of oraal - penetreren en je sexuele ervaring compleet maken. Een voorbindvibrator kan voor vrouwen onderling ook lekker zijn, omdat je dan als extra stimulans nog de trillingen van de vibrator hebt.

Ook hiervoor geldt: als je nog geen of weinig ervaring hebt met anale seks, bouw het dan voorzichtig op. Gebruik glijmiddel en koop een strapon met een dildo of vibrator die niet te groot is.

En verder hebben we voor vrouwen voorbinddildo’s en –vibrators in allerlei kleuren en materialen. Recht of met gebogen punt, voor extra stimulatie.

Voor mannen die samen seks hebben of die af en toe een grotere penis willen hebben

Mannen kunnen kiezen voor een holle voorbinddildo. Zo kun je heel eenvoudig een grotere penis creëren, om al je erotische fantasieën werkelijkheid te laten worden. Een opwindend speeltje voor mannen die seks hebben met een andere man, omdat penetratie met een voorbinddildo echt anders voelt dan ‘gewone penetratie’. En voor mannen die graag een wat grotere penis willen hebben, ongeacht of ze sex hebben met een man of een vrouw, is de voorbinddildo een perfecte oplossing.

Hoe je hem ook gebruikt, voor anale of vaginale seks, het gebruik van glijmiddel is hoe dan ook een aanrader. Een voorbinddildo wordt immers uit zichzelf niet vochtig en voelt daardoor stroever dan een penis.

Praktische informatie over strapons

Het harnas waaraan je de voorbinddildo of –vibrator bevestigt, heeft riempjes die in breedte verstelbaar zijn en past dus altijd. Voor de meeste modellen geldt ook dat je er een dildo of vibrator naar keuze aan kunt bevestigen. Zo kun je, al naar gelang je stemming van dat moment, kiezen in welke dildo of vibrator je het meeste zin hebt. Kijk bij het bestellen wel altijd goed of het gaat om een voorbinddildo of voorbindvibrator, want alleen die zijn te bevestigen op een harnas. Een gewone dildo of vibrator is daar niet geschikt voor.

Kleuren en materialen

Wat bij je past qua kleur of materiaal is heel persoonlijk en daar kun je alleen maar achter komen door het te proberen. Ook de grootte is persoonlijk. Het enige wat we daarover willen meegeven, is dat je rustig moet opbouwen als je de strapon wil gebruiken voor anale sex. Koop dus niet gelijk de grootste voorbinddildo die je kunt vinden, maar begin met een bescheiden formaat.

Hygiëne

Om je sextoys schoon en hygiënisch te houden, is het van belang dat je ze goed schoonmaakt. Doe je dat niet, dan heb je kans dat er bacteriën of schimmels achterblijven op je speeltje. Gebruik voor het schoonmaken een speciale toycleaner, want schoonmaakmiddelen tasten vaak het materiaal aan, waardoor je veel minder lang plezier hebt van je speeltje. Bovendien is een toycleaner niet schadelijk voor je huid.

Vorige Blog Volgende Blog

  • Redactie Shots
Commentaar
Geef commentaar
Uw naam:*
E-mail adres:*
Bericht: *

Attentie: Alle berichten worden vooraf gecontroleerd.

* Verplichte velden