Zes tips om je sexleven een boost te geven

RSS
Zes tips om je sexleven een boost te geven

Zes tips om je sexleven een boost te geven

19% van de mannen en 27% van de vrouwen raakt niet of nauwelijks opgewonden tijdens seks. Dat is heel vervelend, want de mannen uit deze categorie hebben daardoor moeite om een erectie te krijgen en/ of te houden en vrouwen worden niet vochtig (genoeg), waardoor de sex nog minder opwindend wordt. En, nog een deprimerender percentage: maar liefst 20% van de vrouwen krijgt (bijna) nooit een orgasme tijdens de sex met haar partner.

Dat kan anders! Sex zou leuk, spannend, verrassend, lekker en vooral opwindend moeten zijn. Daarom zijn we voor je in deze materie gedoken en hebben we uitgezocht waar het misgaat. Uiteraard hebben we in één moeite door ook een aantal tips voor je op een rij gezet om je sexleven een flinke boost te geven.

Er zijn verschillende redenen waarom de opwinding uitblijft tijdens seks.

  1. de relatie loopt niet lekker
  2. te veel stress
  3. te veel afleidende gedachten
  4. te weinig sex
  5. te weinig tijd voor voorspel
  6. de lat ligt te hoog

De relatie loopt niet lekker

Sex is, behalve een fijne fysieke bezigheid, ook verbondenheid en liefde. Als jij je op dit moment helemaal niet zo verbonden voelt met je partner, dan is de kans groot dat jullie sexleven op dit moment ook niet op rolletjes loopt. En is het nog slechter gesteld met jullie relatie en is de liefde tussen jullie ook ver te zoeken, dan is het niet zo gek dat je sexleven daaronder leidt.

Oplossing? Praat met elkaar, neem weer de tijd voor elkaar, luister, toon interesse en voel je weer verbonden samen. Je zult zien dat dit een positieve uitwerking heeft op jullie sexleven. En om het gesprek op gang te brengen, kun je ook een grappig of spannend cadeautje voor elkaar kopen. Heb je gelijk iets om over te praten én uit te proberen!

Te veel stress

Stress is een echte sexkiller. Zeker als je langdurig wordt blootgesteld aan stress, dan heeft dat invloed op je hele lichaam en op je afweersysteem. Zolang je slecht slaapt, je niet fit voelt en voortdurend bezig bent met dat wat je stress bezorgt, zal je sexleven eronder leiden.

Oplossing? Ga serieus aan de slag om je stressniveau te verlagen, dat is beter voor je algehele gezondheid én voor je sexleven. Je zou een hulpmiddel kunnen inzetten voor wat extra ontspanning, zoals een massagekaars, massageolie, of bodypaint.

Te veel afleidende gedachten

Sex is een hele zintuigelijke bezigheid en een fantastische oefening in mindfulness. Als je te veel bezig bent met de boodschappen die nog gedaan moeten worden, het schoolkamp van de kinderen of de auto die nog naar de garage moet, dan leidt dat vanzelfsprekend heel erg af. Je bent dan alleen maar aan het denken, terwijl je juist zou moeten voelen, ruiken, proeven en horen.

Oplossing? Ga naar yoga, leer mediteren, schrijf je in voor een cursus mindfulness, ga hardlopen, een taart bakken of je auto wassen; maar maak dat hoofd leeg! Word je afgeleid door alles wat je ziet? Dan helpt het dragen van een maskertje misschien.

Te weinig sex

Ja, je leest het goed: te weinig sex kan een probleem op zichzelf zijn. Sex leidt namelijk tot sex. En dat is eigenlijk heel logisch: als je sex hebt, komen er allerlei hormonen vrij die er niet alleen voor zorgen dat je je op dat moment happy voelt, maar ook dat je weer zin hebt in sex. Wie regelmatig sex heeft, houdt dus de flow in stand en blijft regelmatig (zin in) sex hebben. Wie weinig sex heeft, heeft ook minder zin. Daardoor heb je nog minder sex en neemt je behoefte nog meer af. Kortom, je komt in een vicieuze cirkel terecht.

Oplossing? Het loont om af en toe ‘zin te maken’, onder het motto ‘sex leidt tot sex’. Duwtje in de rug nodig om je weer eens heerlijk uit te leven in je slaapkamer? Een leuk speeltje kan helpen!

Te weinig tijd voor voorspel

Over het algemeen is dit een vrij specifiek vrouwenprobleem. En daarmee bedoelen we niet dat het alleen het probleem van de vrouw is, want een slecht sexleven treft jullie beiden, tenslotte. Maar vrouwen hebben hier vaak wel het meeste last van, omdat ze meestal wat meer tijd dan een man nodig hebben om opgewonden te raken. En als je niet opgewonden bent, neem je waarschijnlijk ook niet heel enthousiast en actief deel aan jullie vrijpartij en dat is voor beiden dan weer niet zo leuk.

Oplossing? Neem wat extra tijd en gebruik anders een speeltje om sneller opgewonden te raken. Vergeet niet om je partner uit te leggen dat het ook in zijn belang is om tijdens het voorspel wat meer geduld te hebben: dat betaalt zich diezelfde avond nog uit…

De lat ligt te hoog

Je wilt sexy en verleidelijk zijn, heerlijke, afwisselende, onvoorspelbare sex hebben, allebei (en het liefst tegelijkertijd) klaarkomen en daarna natuurlijk niet uitgeput in slaap vallen, maar nog drie rondes doen. Daar kun je naar streven, maar je kunt ook erkennen dat als dit je beeld van sex is, de lat wel erg hoog ligt. En die hoge lat leidt er in het vervelendste geval toe dat je meer bezig bent met of je wel sexy ligt, kijkt en kreunt, of je wel een Instagram-perfect-lichaam hebt, of je bedpartner je niet saai vindt en of je wel (op tijd) een orgasme zal krijgen. Dodelijk vermoeiend!

Oplossing? Laat het los. Heb gewoon sex en geniet ervan, zonder je zo’n zorgen te maken. Je bent wellicht niet perfect, maar vast leuk en aantrekkelijk genoeg, want anders zouden jullie niet samen in bed zijn beland. Of op de keukentafel, de wasmachine of de bank, want een beetje variatie is makkelijk te realiseren en maakt je dagelijkse/wekelijkse/ maandelijkse portie sex net weer wat spannender. En anders koop je een mooi setje lingerie, een lustopwekkend middel of juist een middel om je orgasme uit te stellen.

Veel plezier en vergeet vooral niet met volle teugen te genieten!

Vorige Blog Volgende Blog

  • Redactie Shots
Commentaar
Geef commentaar
Uw naam:*
E-mail adres:*
Bericht: *

Attentie: Alle berichten worden vooraf gecontroleerd.

* Verplichte velden