Waar gebruik je een glijmiddel voor?

RSS
Waar gebruik je een glijmiddel voor?

Waar gebruik je een glijmiddel voor?

Bij glijmiddelen denken de meeste mensen vooral aan vaginale of anale sex. Een glijmiddel gebruiken vrouwen als ze niet (zo snel) vochtig worden en mannen én vrouwen voor anale sex. Dat kan. Maar er zijn veel meer toepassingen voor glijmiddelen en er bestaat daarom ook een uitgebreid aanbod van glijmiddelen, allemaal met hun eigen specifieke werking.

Voor vrouwen die niet, of niet zo snel, vochtig worden

Laten we dan maar met de meest bekende categorie glijmiddelengebruikers beginnen. Sommige vrouwen worden wel opgewonden, maar maken weinig vocht aan. Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn: het gebruik van de pil, medicatie, hormonale veranderingen door zwangerschap of leeftijd, vaginisme, of gewoon omdat er te weinig aandacht wordt besteed aan het voorspel. Mannen en vrouwen zitten wat dat betreft anders in elkaar: als een man fysiek opgewonden is, is hij over het algemeen ook gelijk klaar voor sex. Vrouwen kunnen wel fysiek opgewonden zijn, maar emotioneel nog wat meer tijd nodig hebben. Bij hen gaat fysieke en emotionele opwinding niet altijd hand in hand.

Als een vrouw te weinig vocht aanmaakt, dan kan dat bij penetratie leiden tot nare wrijving, die zelfs pijnlijk kan zijn. Een glijmiddel kan dan uitkomst bieden. Hiermee voorkom je nare of pijnlijke wrijving, omdat een glijmiddel ervoor zorgt dat de vagina vochtig en glad wordt. Om het te-weinig-vocht-probleem op te lossen, is een gewoon glijmiddel op waterbasis vaak een prima oplossing. Glijmiddelen op waterbasis zijn al te verkrijgen van af ongeveer € 5,00. Ze laten geen (blijvende) vlekken achter en zijn makkelijk weer af te wassen met een washandje en wat warm water.

Voor mannen en vrouwen die anale seks willen 

De tweede redelijk bekende ‘gebruikersgroep’ van glijmiddelen bestaat uit mensen die van anale seks houden, of dit willen uitproberen. Voor anale seks geld dat je altijd een glijmiddel moet gebruiken, ook als je alleen met (kleine) speeltjes werkt. Je anus maakt namelijk van zichzelf geen vocht aan en is bovendien niet heel erg elastisch. Als je dus wilt voorkomen dat anale seks pijn doet, of zelfs leidt tot wondjes rond je anus, dan is een glijmiddel een absolute must have. Gebruik voor anale seks bij voorkeur een glijmiddel op siliconenbasis. Het voordeel hiervan, ten opzichte van een glijmiddel op waterbasis, is dat het niet wordt opgenomen door je lichaam en dus veel langer blijft zitten. Mocht je toch kiezen voor een glijmiddel op waterbasis, breng dat dan wat vaker aan, zodat je anus niet droog en stroef wordt. Er zijn genoeg glijmiddelen speciaal voor anaal gebruik op de markt, dus je hebt uitgebreid de keuze.

Je kunt ook kiezen voor een glijmiddel met een licht verdovende werking. Dan ontspan je makkelijker en kun je eenvoudiger grotere speeltjes inbrengen of overgaan tot anale penetratie. Voor de echte ‘anale-sex-die-hards’ is er ook speciaal fist it glijmiddel.

Siliconen glijmiddel is vaak wat duurder dan glijmiddel op waterbasis en is wat lastiger te verwijderen. Het laat zich niet wegspoelen met water, dus mocht je vlekken hebben in je lakens of kleding: wassen met citroensap en afwasmiddel! Maak een mengsel van afwasmiddel en wat citroensap en behandel hiermee de vlekken. Daarna gewoon in de wasmachine en alles is weer schoon. Citroen zorgt er namelijk voor dat de siliconen loslaten van het textiel. En nog een andere huishoudelijke tip: gebruik siliconen glijmiddel niet in combinatie met siliconen speeltjes, want dat tast je speeltje aan. Een siliconen speeltje kan wel prima gebruikt worden met een glijmiddel op waterbasis.

Om nog meer te genieten van orale sex

Als je nóg meer wilt genieten van orale seks, of juist als je orale sex niet zo lekker vindt, kan een glijmiddel met een smaakje de oplossing zijn. Deze glijmiddelen zijn allemaal op waterbasis en het is niet erg om deze binnen te krijgen. Zo maak je orale sex tot een feestje, want er zijn heel veel smaken te verkrijgen: allerlei fruitsoorten, chocolade, mint en ylang ylang, ontdek zelf welke smaak jouw favoriet is!

Voor onder de douche, om te masseren of om extra geprikkeld te worden

Naast bovengenoemde mogelijkheden, zijn er nog genoeg stimulerende toepassingen te verzinnen voor het gebruik van glijmiddelen. Denk bijvoorbeeld eens aan sex in het water: onder de douche of in bad. Dat kan heel lekker zijn, maar het nadeel is dat het vaginale vocht van vrouwen en het voorvocht van mannen vaak wegspoelt in het water. Dat ben je wel opgewonden, maar toch voelt penetratie vervelend stroef. Een glijmiddel op siliconenbasis biedt dan uitkomst. Dat blijft goed zitten en geeft ook onder water een opwindend vochtig en glad gevoel.

Een glijmiddel op siliconenbasis is ook geschikt om te gebruiken als massageolie. Het glijmiddel trekt niet in de huid en is daarom bijzonder geschikt voor een uitgebreide massage. Je kunt hiervoor ook wel een glijmiddel op waterbasis gebruiken, maar dat is minder aan te raden, omdat je daarvan heel veel moet gebruiken. Dit trekt immers wel in je huid.  

En dan, last but not least, is er nog de categorie verwarmende glijmiddelen. Deze glijmiddelen geven een extra prikkel, zodat je zintuigen nog meer gestimuleerd worden. Je kunt deze glijmiddelen eigenlijk overal voor gebruiken: ‘gewoon’ tijdens sex, of als je jezelf extra wilt laten genieten tijdens het masturberen. Een verwarmend glijmiddel zorgt ervoor dat je eikel of clitoris nog gevoeliger wordt, waardoor je iedere aanraking nog intenser beleeft.

Vorige Blog Volgende Blog

  • Redactie Shots
Commentaar
Geef commentaar
Uw naam:*
E-mail adres:*
Bericht: *

Attentie: Alle berichten worden vooraf gecontroleerd.

* Verplichte velden