Voor de liefhebbers van fisting: alles over het juiste glijmiddel

RSS
Voor de liefhebbers van fisting: alles over het juiste glijmiddel

Voor de liefhebbers van fisting: alles over het juiste glijmiddel

Niet iedereen is er een liefhebber van: fisting. Dit is een wat extremere vorm van sex, waarmee je met je vuist de vagina of anus van je partner penetreert. Mocht je dit graag doen, of wel eens willen proberen, lees dan eerst onze tips over het gebruik van fist it-glijmiddel.

Gebruik een glijmiddel voor fisting

Het allerbelangrijkste bij fisting is dus dat je een goed glijmiddel gebruikt. En goed betekent in dit geval op zijn minst een speciaal anaal glijmiddel. Let hierbij wel op, want anale glijmiddelen zijn zowel op waterbasis als op siliconenbasis te verkrijgen. Wij raden het gebruik van glijmiddelen op waterbasis echter af voor fisting, omdat deze middelen in je huid trekken. Dat is normaal niet erg, maar bij fisting is het belangrijk om de huid van je vagina of anus goed vettig en soepel te houden. Er komt namelijk nogal wat spanning op de huid te staan en dat kan leiden tot kleine scheurtjes en pijnlijke wrijving. Een glijmiddel op waterbasis gaat dit effect niet afdoende tegen.

Glijmiddel op basis van siliconen

Dus, een glijmiddel op basis van siliconen, dat is het beste. De speciale glijmiddelen voor fisting zijn extra dik en worden niet opgenomen door je huid. Ze zijn overigens achteraf ook moeilijker te verwijderen dan een glijmiddel op waterbasis, maar met water en zeep moet dat wel lukken. De fisting gel zorgt er in ieder geval voor dat je huid niet snel inscheurt en dat je dus geen hinderlijke pijn ondervindt tijdens de sex.

Er zijn verschillende soorten glijmiddelen voor fisting: met een licht verdovende werking, met een smaakje en extra dikke varianten. Shotstoys heeft speciaal voor de liefhebbers de zogenaamde fist it glijmiddelen ontwikkeld, allemaal in een grote pot. Want bij fisting moet je niet zuinig zijn met glijmiddel!

Fist it met verdovende werking

Het glijmiddel met een verdovende werking kan heel prettig zijn als je voor het eerst fisting gaat uitproberen, of als je eerder een pijnlijke ervaring hebt gehad. Omdat je huid licht verdoofd wordt, heb je geen last van kleine wondjes of te veel spanning op je huid. Bovendien kun je makkelijker ontspannen door de licht verdovende werking, waardoor je sowieso minder ongemakken zult ervaren.

Fist it met een smaakje

Het fisting glijmiddel met een smaakje is natuurlijk geschikt voor mensen die er ook een oraal feestje van willen maken. Shotstoys heeft een variant met aardbeiensmaak, die de combinatie met orale seks nog prettiger maakt.

Extra dik glijmiddel zorgt ervoor dat je wat minder hoeft te gebruiken, want de stroperige substantie blijft heel lang zitten op de plaats waar je het hebt aangebracht. Zo kun je dus ook extra lang genieten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over onplezierige wrijving.

Deel je fist it glijmiddel niet

En dan, onze laatste tip: koop een pot fisting glijmiddel alleen voor jezelf. Of voor je partner als cadeau, dat is natuurlijk prima, maar doe nooit samen met het glijmiddel. Bij gewone glijmiddelen is het niet zo’n probleem om samen een potje te delen, maar bij fisting glijmiddelen bestaat de kans dat je ziektes of bacteriën overbrengt via het glijmiddel. Als jij bijvoorbeeld een klein (bloedend) wondje hebt gekregen door fisting en je zit daaraan en vervolgens ga je met je handen in de pot om een nieuwe dosis aan te brengen, dan kan het bloed (of sperma of voorvocht) in het glijmiddel komen. En zo kun je ongemerkt een geslachtsziekte overbrengen.

Dit geldt ook voor de bacteriën rond je anus. De zogenaamde poep-bacteriën kunnen bij vrouwen bijvoorbeeld makkelijk leiden tot een blaasontsteking. Niet zo’n fris verhaal misschien, maar wel praktisch om te weten, toch?

Mocht je door dit blog geïnspireerd zijn en fisting willen uitproberen: veel plezier en vergeet dus niet om een flinke pot siliconen glijmiddel aan te schaffen! Lees ook onze blog "Waar gebruik je een glijmiddel voor?" 

Vorige Blog Volgende Blog

  • Redactie Shots
Commentaar
Geef commentaar
Uw naam:*
E-mail adres:*
Bericht: *

Attentie: Alle berichten worden vooraf gecontroleerd.

* Verplichte velden