Tips om je bekkenbodemspieren te trainen

RSS
Tips om je bekkenbodemspieren te trainen

Tips om je bekkenbodemspieren te trainen

Ongeveer 40% van de vrouwen heeft last van haar bekkenbodemspieren. Soms omdat ze te veel op spanning staan, maar meestal omdat de spieren zijn uitgerekt door een zwangerschap of een bevalling. Of gewoon door het ouder worden; spieren die je niet traint, worden immers naarmate de tijd verstrijkt steeds minder sterk.

Maar geen nood, er is wat aan te doen! Wij geven je een aantal tips om je bekkenbodemspieren te trainen én we leggen je uit waarom het trainen van deze spiergroep een goed idee is.

Meer plezier in sex

Als je bekkenbodemspieren niet sterk genoeg zijn, ervaar je minder plezier tijdens seks. Hoe dat kan? Je vagina voelt wijder en daardoor voel je de penetratie minder goed. Dat leidt tot minder opwinding en genot en daarmee tot het moeilijker bereiken van een orgasme. Bovendien trekken de bekkenbodemspieren samen tijdens een orgasme en hoe heftiger de samentrekking, hoe intenser het orgasme.

Sterkere bekkenbodemspieren leiden daarmee dus tot meer genot tijdens het vrijen en tot een heftiger orgasme. En, ook niet onbelangrijk, de natuurlijke vochtaanmaak in de vagina wordt beter, wat pijn bij het vrijen voorkomt.

Een betere beheersing van je blaas

Ook urineverlies is een veel gehoorde klacht van vrouwen met te zwakke bekkenbodemspieren. Niet zelden kunnen vrouwen na een bevalling of na de overgang niet meer hardlopen en/ of springen zonder urine te verliezen. Na de overgang komt dit overigens doordat je lichaam minder van het vrouwelijke hormoon oestrogeen aanmaakt, waardoor de spieren minder sterk worden. Ook het niet goed kunnen ophouden van je ontlasting of het ‘binnenhouden’ van windjes kan veroorzaakt worden door te zwakke bekkenbodemspieren.

Voor veel vrouwen zijn dit behoorlijk beperkende klachten, die ervoor zorgen dat ze minder (intensief) gaan sporten, ophouden met hardlopen en/of met de keuze van hun kleding angstvallig rekening houden met mogelijk urineverlies. Je bekkenbodemspieren trainen zorgt er dan voor dat je weer onbevangen kan sporten, hardlopen en springen én dat je niet meer bezig hoeft te zijn met urineverlies.

Oefeningen om je bekkenbodemspieren te trainen

Op het internet of via je fysiotherapeut zijn er genoeg oefeningen te verkrijgen om je bekkenbodemspieren te trainen. Maar, zoals eigenlijk voor alles geldt, als je het niet leuk vindt om deze oefeningen te doen, dan hou je het op lange termijn niet vol. Fun is dus het sleutelwoord om een optimaal resultaat te bereiken. En fun, daar zijn wij voor.

Geishaballetjes

Zo hebben wij geishaballetjes in ons assortiment, die bijzonder geschikt zijn om je bekkenbodemspieren te trainen. Je brengt ze in je vagina in en vervolgens moet je ze op hun plaats houden door je spieren aan te spannen. Behalve dat dit voor een prettig gevoel zorgt, train je zo dus op een hele fijne manier je bekkenbodemspieren. Niemand die het ziet, je hoeft er niet voor naar de fysiotherapeut en je kunt ze op ieder gewenst moment gebruiken, zo lang of kort als jij wilt.

Je spieren worden sterker en je vagina wordt iets strakker: dus meer gevoel tijdens penetratie, een intenser orgasme en geen urineverlies meer! En ook leuk: je hebt meteen een fijn sexspeeltje in huis, dat je sexleven ook nog een lekkere boost geeft.

Vibrerende eitjes

Dezelfde oefening kun je doen met vibrerende eitjes: ook deze breng je in en houd je op zijn plaats door je bekkenbodemspieren aan te spannen (je spant dus als het ware je vagina aan, waardoor het eitje niet naar beneden zakt). Extra spannend van deze eitjes is dat ze kunnen vibreren en dat je ze bedient via een afstandsbediening. (lees een review over Vibrerende Eitjes)

Nog leuker wordt het als je partner de afstandsbediening heeft en jij niet weet wanneer hij of zij ze aanzet en op welke intensiteit. Ook hierbij geldt dus dat je je bekkenbodemspieren traint en tegelijkertijd sexueel genot beleeft. En als je spieren weer sterk genoeg zijn? Dan heb je met onze trillende eitjes alsnog een heel leuk speeltje in huis, waaraan je alleen of samen veel plezier kunt beleven.

Voorkom pijn tijdens het vrijen

Te zwakke bekkenbodemspieren kunnen ervoor zorgen dat je minder snel vochtig wordt, ook als je opgewonden bent. Dat kan pijn veroorzaken bij het vrijen. Met het versterken van je bekkenbodemspieren kan je dit probleem dus (ten dele) oplossen en tot die tijd is het verstandig om glijmiddel te gebruiken. Hiermee voorkom je een branderig en schrijnend gevoel tijdens penetratie.

We wensen je veel plezier en succes tijdens het trainen! En ben je geïnspireerd geraakt en heb je behoefte aan meer informatie over een spannend(er) sexleven, neem dan gerust een kijkje op onze website!

Lees ook een Review over Celeste Geisha Ballen

Volgende Blog

  • Redactie Shots
Commentaar
Geef commentaar
Uw naam:*
E-mail adres:*
Bericht: *

Attentie: Alle berichten worden vooraf gecontroleerd.

* Verplichte velden