Sexspeeltjes mee op vakantie? Voorkom gênante momenten (of gevangenisstraf)!

RSS
Sexspeeltjes mee op vakantie? Voorkom gênante momenten (of gevangenisstraf)!

Sexspeeltjes mee op vakantie? Voorkom gênante momenten (of gevangenisstraf)!

Ga je binnenkort op vakantie en wil je graag je favoriete sexspeeltjes meenemen? Als je met de auto op vakantie gaat, is dat geen probleem. In ieder geval niet zolang je binnen de grenzen van de Schengenlanden blijft; deze landen reis je in en uit zonder grenscontroles. Niemand die in je koffer kijkt en dus geen gênante momenten waarbij je de douanier moet uitleggen wat dat roze ding tussen je lingerie is…

Met de auto? Denk om de grenscontroles
Als je naar een niet-Schengen-land gaat, dan heb je dus te maken met grenscontroles. Nou is het (in de meeste landen) niet verboden om sexspeeltjes mee te nemen op vakantie, maar houd er rekening mee dat je er waarschijnlijk weinig behoefte aan hebt om een overijverige douanier te moeten uitleggen wat je precies in je koffer hebt zitten. Kies daarom voor kleine speeltjes die je makkelijk in een zijvakje kwijt kunt, of die je niet zo makkelijk herkent als sexspeeltje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vibrator die eruit ziet als een mascara, of als een poederdoosje met kwast.

Met het vliegtuig? Check dan eerst onderstaande tips!
Je sexspeeltjes meenemen in het vliegtuig kan ook prima, maar dan zijn er wel een aantal punten waarover je moet nadenken voordat je argeloos de vluchthaven binnenstapt:

Niet meer dan 100 milliliter vloeistof per flacon in je handbagage
De eerste uitdaging die je op het vliegveld tegenkomt is dat je geen flesjes, tubes, of flacons met meer dan 100 milliliter vloeistof in je handbagage mag meenemen. Dus check je toycleaner, glijmiddel of bodypaint. Meer dan 100 milliliter? Laat het thuis, of koop van te voren bij een drogist kleine flesjes waarin je het kunt overgieten.

Voorkom gedoe bij de beveiliging door metalen onderdelen aan je (onder)kleding
Met je sexy strap-on, korset of bh met metalen onderdelen (gespjes) kom je niet door de beveiliging! En het levert een uitermate ongemakkelijk tafereel op als de scan gaat piepen en jij moet uitleggen dat het niet je riem, je oorbellen of de metalen neuzen in je bergschoenen zijn, maar dat het je sexy lingerie is die ervoor zorgt dat alle beveiligers ineens in opperste staat van paraatheid zijn…

SM-speeltjes en andere speeltjes die niet als zodanig herkend worden: niet doen
Maak ze niet in de war, op de luchthaven. Van onbekende items worden beveiligers argwanend en voordat je het weet ben je je speeltje kwijt, of zit je in een broeierig kantoortje wanhopig uit te leggen dat je echt geen kwade bedoelingen hebt. Handboeien, maskers, speeltjes met scherpe punten of uitsteeksels, je kunt het misschien beter thuislaten. En als je ze toch meeneemt: dan in ieder geval niet in je handbagage! Doe ze in je koffer, want alles wat je als wapen zou kunnen gebruiken, moet je sowieso inleveren: dus je pinwheel bijvoorbeeld ben je gegarandeerd kwijt als je die in je handbagage stopt. En met een stevige set handboeien in je handbagage maak je waarschijnlijk ook geen vrienden…(althans, niet op de luchthaven).

Oplaadbaar of op batterijen? Neem je voorzorgsmaatregelen
Oplaadbare speeltjes kun je beter thuis laten. Je koffer wordt gescand en de kans bestaat dat je dan je oplaadbare speeltjes eruit moet halen en in het bakje bij je elektronische apparaten moet leggen. Leuk, daar ligt je vibrator dan open en bloot naast je laptop, vol in het zicht van de beveiligers én je medevakantiegangers. Speeltjes op batterijen zijn wat dat betreft een betere keus, maar dan kun je beter wel de batterijen er eerst uithalen. Dat voorkomt dat je handtas ineens begint te trillen én dat je speeltje leeg is bij aankomst, omdat het in je koffer per ongeluk is aangegaan.

In sommige landen riskeer je gevangenisstraf (ja, echt!)
Niet overal ter wereld denkt men zo vrij over sex als in Nederland. Op de Malediven, in de Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam, Maleisië en India zijn sexspeeltjes verboden. In sommige landen omdat het islamitische landen zijn en sexspeeltjes daar beschouwd worden als porno, en dat is verboden. In India is alles wat maar enigszins doet denken aan seks verboden: ook boeken, afbeeldingen en alles wat de vorm van een penis heeft (of met een beetje fantasie zo kan worden gezien). Neem het risico niet, want in deze landen heerst over het algemeen ook een ander idee over wat een passende straf is.

Gedraag je niet als een drugskoerier
Heb jij sexspeeltjes mee in je handbagage of koffer en ga je naar een land waar dat gewoon mag? Maak je dan niet druk. Natuurlijk is het gênant als jij je koffer moet openen en je sexspeeltjes worden uitgebreid bekeken en onderzocht. Maar dat is dan ook gelijk het ergste wat je kan overkomen. Als je het in je hoofd groter maakt dan het is, en je bent daardoor bloednerveus, dan is de kans gelijk een stuk groter dat je nachtmerrie-scenario waarheid wordt: beveiligers op luchthavens zijn erop getraind om afwijkend gedrag op te sporen en mensen te herkennen die zenuwachtig zijn. Meestal betekent dat namelijk dat ze illegale spullen bij zich hebben. En als jij je ook zo gedraagt, zul je er vast uitgepikt worden.

Succes! En heel veel plezier op vakantie!

Vorige Blog Volgende Blog

  • Redactie Shots
Commentaar
Geef commentaar
Uw naam:*
E-mail adres:*
Bericht: *

Attentie: Alle berichten worden vooraf gecontroleerd.

* Verplichte velden