Seks op vakantie: wat mag wel en niet in het buitenland?

RSS
Seks op vakantie: wat mag wel en niet in het buitenland?

Seks op vakantie: wat mag wel en niet in het buitenland?

Nog even en de zomervakantie staat weer voor de deur. Je gaat een paar weken optimaal genieten met je geliefde, of misschien ga je voor een spannende vakantieliefde. Allemaal prima, althans, in onze nuchtere Nederlandse ogen. Maar niet overal denkt men zo luchtig over seks.

Nederland is tolerant op seksueel gebied

Ga er dus niet vanuit dat je in alle landen openlijk op straat kunt zoenen, hand in hand kan lopen of andere tekenen van affectie mag vertonen. Nederland blijkt namelijk te vallen in de categorie ‘supervrouwelijke landen’ als het gaat om tolerantie ten opzichte van seks. Concreet betekent dit dat Nederlanders onder meer een vrij zakelijke, feitelijke houding hebben ten opzichte van seks. Seks voor het huwelijk is niet zo’n probleem, kuisheid is niet zo belangrijk en vrouwen mogen actief deelnemen aan seks.

Landen om ons heen minder tolerant, ook in Europa

Maar er zijn ook landen die worden geclassificeerd als ‘supermannelijk’ of gewoon ‘mannelijk’. Dit zijn landen waar men een sterk oordeel heeft over seks en waar seks voor het huwelijk op z’n minst niet gewaardeerd wordt, kuisheid dan ook heel belangrijk is (van vrouwen hoor, niet van mannen) en waar vrouwen geacht worden een passieve(re) rol te hebben tijden seks.

Je zou het misschien niet verwachten, maar landen als Ierland, Griekenland, Italië, Zwitserland en zelfs België, vallen allemaal in de categorie ‘mannelijk’ als het gaat om visie op seks. Wees als vrouw dus een beetje voorzichtig als je in deze landen je vers opgeduikelde vakantieliefde wil meenemen naar je tent of hotelkamer. Je oogst met deze assertieve houding wellicht geen respect, want het zou tenslotte veel netter en kuiser zijn als je je wat terughoudender opstelt .

Geen statement op vakantie

Mannen die in bovengenoemde landen met hun vriend of mannelijke vakantieliefde een privéfeestje willen bouwen, kunnen dat ook beter niet teveel in de openheid doen. In veel landen om ons heen is homoseksualiteit nog lang niet volledig geaccepteerd. Daar kun je van alles van vinden, maar misschien is je vakantie niet het meest geschikte moment om een stevig statement te maken. Als je een boete krijgt, of erger nog, opgepakt wordt omdat je met je vriend in het openbaar zoent, dan is je vakantie gelijk over…Uiteraard geldt dit ook voor vrouwen onderling. Laat je feministische waarden in je koffer, of beter nog, laat ze thuis en pas je aan aan de waarden van het vakantieland.

Gebruik je verstand en je condooms

En verder, als je een leuke vakantieliefde hebt gevonden: blijf je verstand gebruiken. Dus zorg dat je niet zomaar met iemand meegaat, zonder dat een vriend/ vriendin op de hoogte is van de locatie van je liefdesnestje. Als het misgaat en je charmante

Vorige Blog Volgende Blog

  • Redactie Shots
Commentaar
Geef commentaar
Uw naam:*
E-mail adres:*
Bericht: *

Attentie: Alle berichten worden vooraf gecontroleerd.

* Verplichte velden