Negen redenen om zo vaak mogelijk sex te hebben

RSS
Negen redenen om zo vaak mogelijk sex te hebben

Negen redenen om zo vaak mogelijk sex te hebben

Behalve dat seks lekker is, is het ook buitengewoon goed voor je fysieke en mentale gezondheid. De gezondheidseffecten zijn het sterkst als je minimaal twee keer per week sex hebt. Daarom raden wij iedereen aan om dat te realiseren. Zakt de moed je nu in de schoenen? We hebben ook genoeg tips om je sexleven weer een boost te geven of voor goede solosex.

Maar nu eerst de negen voordelen, zodat je (nog meer) gemotiveerd bent om tijd en energie te steken in een sprankelend sexleven, met minstens twee keer per week sex:

1. Stressverlagend
Hoe meer sex, hoe minder stress. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de relatie tussen sex en stress positief is. Met andere woorden, wie regelmatig seks heeft, ervaart in zijn of haar dagelijks leven minder stress. Als je een belangrijke presentatie hebt, of je moet iets anders stressvols doen, dan is het dus een prima idee om die ochtend te beginnen met een stevige vrijpartij. Dat zorgt er sowieso voor dat je de dag goed begint, maar je bloeddruk (specifiek je onderdruk) wordt ook lager. Bovendien produceer je tijdens sex flink wat dopamine, dat ook wel het ‘geluksstofje’ wordt genoemd. Met al die dopamine in je bloed voel jij je supergoed.

2. Weerstandverhogend
Dit voordeel ervaar je alleen met één of twee keer per week sex. Minder vaak of vaker heeft gek genoeg niet hetzelfde effect. Maar als je dus één of twee keer per week seks hebt, dan wordt het gehalte immunoglobuline A in je bloed 30% hoger dan wanneer je minder vaak, of juist vaker sex hebt. En waarom wil je dat? Omdat immunoglobuline A eiwitten zijn die je beschermen tegen indringers in je lichaam: virussen of bacteriën. Meer van deze eiwitten in je bloed zorgen er dus voor dat je immuunsysteem beter werkt en je minder vatbaar bent voor griep, verkoudheid en andere ziektes die veroorzaakt worden door een virus of bacterie.

3. Slank en fit
Ok, het is geen serieus alternatief voor de sportschool, maar het kan wel degelijk helpen om die paar koekjes die je ’s avonds hebt gegeten weer te laten verdwijnen. Met gemiddelde sex verbruik je ongeveer tussen de 50 en de 300 calorieën. Een exact aantal calorieën is natuurlijk moeilijk te benoemen, omdat het nogal afhangt van het standje en van de tijd die je eraan besteedt. De klassieke ‘missionarishouding’ is bijvoorbeeld niet zo’n actieve houding: hiermee verbrand je grofweg tussen de 50 en de 150 calorieën, als je vrijpartij een halfuur duurt. En daarbij moeten we ook nog opmerken dat de vrouw zeker bij deze positie het minste verbrandt, omdat zij in deze houding het minst actief is. ‘Doggystyle-sex’ is al een stuk actievere sex waarbij je meer calorieën verbrandt, en als je rechtop staand seks hebt, kun je allebei zomaar 300 calorieën verbranden. En dat is toch evenveel als vijf kleine koekjes, een bolletje ijs, een kilo watermeloen, een kommetje yoghurt met wat appel, of een handje chips.

4. Gezond voor hart en bloedvaten
Mannen die twee keer per week sex hebben, hebben minder kans op een hartaanval. Voor vrouwen zal dat ook wel gelden, maar dat meldde het onderzoek dat wij hiervoor hebben gebruikt niet. De theorie achter dit heugelijke gegeven is dat sex zorgt voor een hogere hartslag. Dat zorgt weer voor een betere bloeddoorstroming en dat is dan weer goed voor je hart en bloedvaten. Bovendien: je hart is natuurlijk gewoon een spier en is dus ook trainbaar. Daarom is sporten ook goed voor je hart. En sex is, fysiek gezien, toch een soort sportactiviteit op lage intensiteit. 

5. Minder kans op prostaatkanker
Mannen die minstens 21 keer per maand klaarkomen (dat kan dus ook door masturbatie) hebben 22% minder kans op prostaatkanker dan mannen die maximaal zeven keer per maand een orgasme hebben. Dat betekent als man wel dat je flink moet doorwerken, want omgerekend betekent het dus dat je ongeveer vijf keer per week een orgasme moet hebben. Wat deze cijfers betekenen voor mannen die er tussenin zitten, met drie of vier keer per week een zaadlozing, dat vertelt het onderzoek niet, net zo min als hoe het kan dat meer orgasmes tot minder prostaatkanker leiden.

6. Minder pijn(tjes)
Tijdens sex produceer je endorfine, een neurotransmitter die pijn onderdrukt en je een fijn gevoel geeft. Je maakt dit ook aan tijdens het sporten, als je verliefd bent, tijdens meditatie en sowieso als je positief denkt. Regelmatig sex leidt dus tot een regelmatige afgifte van endorfines, waardoor je je gelukkiger voelt en minder pijn ervaart. Dat is gelijk ook de reden dat pijnprikkels tijdens sex, bijvoorbeeld door het gebruik van een tepelklem of een zweepje, minder heftig binnenkomen en zelfs prettig kunnen voelen.

7. Meer intimiteit en lekkerder slapen
Nog zo’n fijn stofje dat je aanmaakt tijdens seks: oxytocine. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd, omdat het zorgt voor een gevoel van verbinding. Daarnaast zorgt het ervoor dat je je socialer opstelt, en dat je trouwer en minder bang bent. En op oxytocine doezel je makkelijk weg, waardoor je na een vrijpartij tevreden, voldaan en rustig in slaap valt.

8. Een stralende huid
Als je regelmatig sex hebt, vinden andere mensen je aantrekkelijker. Je produceert tijdens seks namelijk het vrouwelijke hormoon oestrogeen, dat zorgt voor een mooiere huid en glanzend haar. Bovendien ga je feromonen uitstoten, waardoor je aantrekkingskracht nog meer toeneemt. En als je je maar genoeg inspant tijdens sex, ga je ook nog zweten en dat reinigt de poriën, waardoor je huid er nog beter uitziet.

9. Sterke bekkenbodem
Dit laatste voordeel is voornamelijk voor vrouwen interessant: seks is een prima manier om je bekkenbodemspieren te trainen. Je hebt deze spieren nodig om een goede controle over je blaas te houden. Er zijn overigens ook wel mannen die last hebben van hun bekkenbodemspieren en ook die kunnen door middel van sex deze spiergroep trainen, door vlak voor het hoogtepunt even te stoppen. Je moet dan je bekkenbodemspier aanspannen om je orgasme tegen te houden. Een te strak getrainde bekkenbodemspier is overigens geen aanrader: vooral bij vrouwen kan dat leiden tot pijn tijdens het vrijen en bij mannen tot obstipatie. Niet overdrijven dus!

En? Ben je nu geïnspireerd om je sexleven zo te boosten dat je minstens twee keer per week seks hebt? Veel plezier! Heb je nog een duwtje in de rug nodig? Wij helpen je graag om je sexleven spannende, afwisselender en leuker te maken met onze collectie speeltjes.

Vorige Blog Volgende Blog

  • Redactie Shots
Commentaar
Geef commentaar
Uw naam:*
E-mail adres:*
Bericht: *

Attentie: Alle berichten worden vooraf gecontroleerd.

* Verplichte velden