Ik ben 37 en nog ‘maagd’

RSS
Ik ben 37 en nog ‘maagd’

Ik ben 37 en nog ‘maagd’

Oké, ik ben al wel ruim 20 jaar seksueel actief, maar tot voor kort was ik nog een maagd. Nee, niet het sterrenbeeld, maar maagd op het gebied van sexspeeltjes. Vroeger zag ik in de welbekende postordercatalogussen wel plaatjes en omschrijvingen van vibrators en later zocht ik ook wel eens online naar sextoys, want ik was wel nieuwsgierig. Maar ik twijfelde toch steeds of ik er nu één zou bestellen of niet. Aan de ene kant leek het me geweldig: zonder partner toch heerlijk klaarkomen door penetratie van een penis-look-a-like, en dan ook nog een van de trillende soort.

Aan de andere kant was het ook een beetje eng; hoe hard zijn die trillingen, krijg ik hem zelf makkelijk aan en ook weer uit, is ‘ie niet te groot of juist te klein? Kies ik voor een vibrator of een van de vele andere speeltjes? En hoe zit het met glijmiddel en toycleaner? Zoveel keuzes, hoe maak ik nu de juiste?

Waarschijnlijk herken je hier wel wat van. Ik heb onlangs toch de stap gezet en wat speeltjes uitgekozen. Waar heb ik op gelet en wat moet je niet vergeten? Ik neem je mee op mijn ontdekkingstocht; wie weet heb je zelf ook iets aan mijn tips!

 1. Bedenk wat je fijn vindt.
  Dit klinkt misschien als een open deur, maar je kunt beter beginnen met een speeltje voor iets wat je fijn vindt, dan meteen met iets nieuws te experimenteren. Ik hou niet van anale of fist it speeltjes, dus koos ik allereerst een (vaginale) vibrator. Niet te moeilijk, ik hou van penetratie en trillingen, dus deze keuze was snel gemaakt.
 2. Kijk naar het formaat en vergelijk.
  De vibrator die ik uitkoos, heeft maar één maat. ‘One size fits all’ zullen we maar zeggen. Maar je hebt ook realistische vibrators die in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Lastig, want vaak worden deze maten in inches aangegeven, dus google even wat het aantal centimeters dan is. En zorg dan ook dat je het met een centimeter uitmeet, zodat je een realistisch beeld hebt van het formaat. Naast een vibrator heb ik ook vibrerende eitjes gekozen. Deze ken ik uit de 50-tinten-trilogie en ik vind het wel een opwindend idee dat ik de controle letterlijk uit handen geef door mijn partner de afstandsbediening te geven. Maar eitjes zijn er ook in verschillende maten. Hoe kies je de juiste? Ik koos daarom voor een set van 2 eitjes: een kleine en een grote. Kan ik klein beginnen en het mooi opbouwen of afwisselen. (lees een review over vibrerende eitjes)
 3. Kies een kleur.
  Bij de eitjes kon ik kiezen uit zwart, roze of paars. Hoewel roze en paars heel leuk zijn, leek het me niet zo ‘neutraal’ als zwart. Met zwart kan mijn partner de afstandsbediening ook in het ‘openbaar’ gebruiken, zonder dat anderen direct een vermoeden hebben waar de afstandsbediening voor is. Ik kan me zo voorstellen dat een man met een roze afstandsbediening toch wat vragen oproept…
 4. Wel of geen glijmiddel?
  Misschien denk je dat glijmiddel niet nodig is. Want je bent nog niet ‘oud’ en ‘opgedroogd’, toch? Neem dit van mij aan: wees niet eigenwijs, doe jezelf een plezier en schaf een glijmiddel aan. De keuze is groot op dit gebied, kijk vooral naar het materiaal waar je speeltje van is gemaakt en wat je van je glijmiddel verwacht. Moet het verdovend of verwarmend zijn? Liever een glijmiddel op waterbasis of toch op siliconenbasis? Gebruik je het anaal of alleen vaginaal? En wat merk betreft: geen idee welke beter is. In dit geval zou ik voor een eigen merk kiezen.
 5. Koop een toycleaner.
  Als je wilt dat je sexspeeltje lang meegaat, maak je sextoy dan na elk gebruik schoon met een toycleaner. Ook hier zijn verschillende varianten van. Wat hier van belang is, is het materiaal waarvan je sextoy is gemaakt. Je wilt niet dat het materiaal beschadigd wordt door een verkeerde toycleaner. Reinig je speeltje dus na elk gebruik; zo voorkom je bacteriën en schimmels en is je speeltje direct klaar voor het volgende gebruik.

Je ziet het al: er is veel keuze en dit zijn slechts mijn tips. Heb je zelf nog tips? Deel ze hieronder met ons! Wie weet kunnen we elkaar zo een beetje helpen bij de keuze voor een eerste sexspeeltje. Want ik denk dat er nog genoeg mensen zijn die tegen hetzelfde aanlopen. Herken je dit en wil je tips? Laat het ons hieronder weten, dan kunnen we je misschien wel helpen.

 

Vorige Blog Volgende Blog

 • Redactie Shots
Commentaar
Geef commentaar
Uw naam:*
E-mail adres:*
Bericht: *

Attentie: Alle berichten worden vooraf gecontroleerd.

* Verplichte velden