Eten en sex: een prima combinatie!

RSS
Eten en sex: een prima combinatie!

Eten en sex: een prima combinatie!

Eten kun je heel goed inzetten als middel om lust op te wekken. Op meerdere manieren overigens. Een romantisch diner voor twee, al of niet met kaarslicht en goede muziek , kan jou en je partner zomaar in de stemming brengen voor een fijne, lange avond samen. Zeker als je niet zomaar een maaltijd op tafel zet, maar gebruik maakt van afrodisiaca, oftewel lustopwekkend eten.

Afrodisiaca is het meervoud van afrodisiacum, wat is afgeleid van Afrodite (ook wel Aphrodite). Afrodite is de Griekse godin van de liefde, schoonheid, sexualiteit en vruchtbaarheid. Niet zo gek dus dat lustopwekkende stoffen naar haar zijn vernoemd. Hieronder vind je tien voedingsmiddelen waarin afrodisiaca zitten, die je uitstekend kunt gebruiken om je romantische diner een extra boost te geven:

 

 1. Oesters. Je moet er van houden, maar een goed bereide oester is echt meer dan ‘snotterig zeewater’. Een sensueel gerecht om te eten en ze zijn enorm gezond. Boordevol vitaminen en mineralen en naar verluid lustopwekkend, onder meer door de flinke hoeveelheid zink in oesters. En zink verhoogt je libido!
 2. Honing. Prima te verwerken in voor- en nagerechten, dus een lustopwekkend dessert is hiermee zo gemaakt. Honing verhoogt en het testosterongehalte in je bloed, en dat is goed voor je zin-in-sex.
 3. Pure chocolade. Hoe puurder hoe beter, want hier zit meer anandamine en fenylethylamine in dan in melkchocolade, en deze stoffen zorgen voor een gevoel van geluk en opwinding. En, ook mooi, flavonoïden in de cacao helpen stikstofmonoxide te produceren. Door dit chemische stofje ontspannen je bloedvaten en dat is voor mannen met erectieproblemen goed nieuws: ontspannen bloedvaten leiden tot een betere bloedtoevoer en dat leidt weer tot een hardere erectie.
 4. Watermeloen. Deze zomerse verleider kan hetzelfde effect hebben als Viagra. De aminozuren in de meloen bevorderen de productie van stikstof en dat zorgt voor ontspanning van de bloedvaten en daarmee voor een betere bloedtoevoer. Samen met chocolade dus een goede combinatie voor een lustopwekkend toetje.
 5. Kip. In deze veel gegeten vogel zit veel zink en vitamine B6 en dat is allebei goed voor de productie van testosteron.
 6. Bleekselderij. Vooral geschikt om vrouwen aan te trekken, want bleekselderij zit vol met de feromonen androstenon en androstenol, die aantrekkelijk zijn voor vrouwen.
 7. Asperges. In asperges zit veel calcium en kalium, die je hormoonproductie bevorderen en je energieniveau verhogen. Daarnaast zit er vitamine E in, wat de bloedtoevoer naar je geslachtsdelen stimuleert.
 8. Dadels. Vanwege de hoge energetische waarde van dadels, krijg je hiervan een flinke opkikker en ben je weer helemaal bij de les.
 9. Banaan. Kalium, magnesium, vitamine B, banaan is niet alleen heel gezond, maar het geeft je libido ook een lekkere boost.
 10. Champagne. De vrolijke bubbels geven een feestelijk tintje aan je etentje en de alcohol zorgt ervoor dat je losser en minder geremd wordt. Een andere goede (bubbel)wijn werkt waarschijnlijk net zo goed. Meer zin in een fris biertje? Kan ook. Maar zorg er wel voor dat je het bij een paar glazen laat, want een teveel aan alcohol slaat je libido volledig knock-out en dan is het uit met de romantiek.

Eerlijk is eerlijk: van veel afrodisiaca is niet keihard wetenschappelijk aangetoond dat ze écht een lustopwekkend effect genereren. Tegelijkertijd worden veel van bovengenoemde voedingsmiddelen al eeuwen ingezet als libidoverhogend middel. De oude Grieken, de Romeinen en de Arabieren gebruikten een paar duizend jaar geleden al planten, kruiden en vruchten om tot nog betere sexuele prestaties te komen.

Dus, het is de moeite van het proberen waard, toch?

 

 

Vorige Blog Volgende Blog

 • Redactie Shots
Commentaar
Geef commentaar
Uw naam:*
E-mail adres:*
Bericht: *

Attentie: Alle berichten worden vooraf gecontroleerd.

* Verplichte velden