De Kama Sutra: 5 leuke standjes en een beetje historie

RSS
De Kama Sutra: 5 leuke standjes en een beetje historie

De Kama Sutra: 5 leuke standjes en een beetje historie

We kunnen de meest fantasierijke en spannende standjes van de Kama Sutra leren. En vijf daarvan vertel ik je zo direct. Maar eerst een korte inleiding over de Kama Sutra. Want uiteindelijk is dat toch echt meer dan een boek met sex-standjes.

De Kama Sutra is geschreven door Vātsyāyana, een Indiase filosoof die leefde in de tweede of derde eeuw na Christus. En hoewel wij het boek nu vooral kennen als een erotisch plaatjesboek met 64 spannende standjes, is het oorspronkelijk met een heel ander doel geschreven.

Liefdes- en levenslessen

De Kama Sutra (wat vrij vertaald iets betekent als ‘liefdeslessen’ of ‘verhandeling over verlangen’) is oorspronkelijk een flink boekwerk, met maar liefst 36 hoofdstukken, verdeeld over zeven delen. Het is een leerboek, vooral bedoeld voor pasgetrouwde stellen, om de romantiek in hun huwelijk (terug) te vinden. Het boek leert de man hoe hij zijn vrouw kan behagen en zo haar liefde kan winnen. In gegoede Indiaanse kringen werden namelijk ook in die tijd al huwelijken gearrangeerd, dus elkaar (sexueel) leren kennen was vaak geen overbodige luxe.

Van de 36 hoofstukken gaan er echter maar tien over sexuele technieken en houdingen. De overige 26 gaan over aanverwante onderwerpen, zoals het huwelijk, hoe je een vrouw versiert, hoe een echtgenote zich hoort te gedragen en welke verschillende soorten vrouwen er bestaan. Wie het boek grondig bestudeerde was daarna een ware meester in de liefde.

Artha, Kama en Dharma

En dat was wat waard, want in het India van die tijd was de heersende opvatting dat een mens drie levensdoelen heeft. Later is daar overigens een vierde doel aan toegevoegd. Maar goed, in eerste instantie ging men uit van drie doelen: Artha, Kama en Dharma. Kinderen en jonge mensen beginnen hun leven op het pad van Artha: het gaat er in deze fase om dat je kennis opdoet en een bestaan opbouwt. Als je die fase hebt gehad, ben je toe aan het pad van Kama: plezier, verlangen en begeerte. In deze levensfase sticht je een gezin, ervaar je de liefde en alle vreugde en zorgen die daarbij komen kijken. De fase die daarop volgt is het pad van Dharma: wijsheid, verdieping en spiritualiteit.

De Kama Sutra is dus eigenlijk een boek over één van de drie levensdoelen en het doceert over hoe je dat doel bereikt. De meeste mensen kennen het boek vandaag de dag echter alleen van de tien hoofdstukken die gaan over sexuele technieken en houdingen. En die zijn nog verrassend actueel na bijna 20 eeuwen!

Vijf ‘weer-eens-wat-anders-standjes’ uit de Kama Sutra

Er wordt in de Kama Sutra veel aandacht besteed aan het voorspel en aan het leren kennen van elkaars lichaam. Het is zeker de moeite waard om je daarin ook te verdiepen en te bekwamen, want een goed voorspel maakt alles wat daarna komt leuker, opwindender en intenser. Maar nu eerst de beloofde vijf standjes die je leven nog leuker gaan maken ;-)

1. Liggend:


Hij onder, zij boven. Het vereist enige oefening om zo te liggen dat je nergens kramp krijgt en om ook in deze positie nog te kunnen bewegen, maar het haalt je in ieder geval uit de dagelijkse sleur.

2. Hangend:

Gouden tip voor mannen bij dit standje: hou je rug recht, want anders eindig je met een hernia (nou ja, niet echt natuurlijk, maar het is niet bevorderlijk voor je rug). Het komt hier zowel bij de man als de vrouw dus aan op het aanspannen van je core (je spieren in je rug, borst en buik).

3. Zittend: 

Ok, dit vereist vooral voor de vrouw een sterke core en sterke armen, maar daar krijg je dan wel wat voor terug! 

4. Staand:

Hierbij geldt ook dat de man erom moet denken dat hij zijn core goed aangespannen houdt, om rugklachten te voorkomen. De vrouw gebruikt haar bovenbeenspieren om zich stevig vast te houden. Variant hierop is dat de man in een halve squat gaat staan. Of je gebruikt een sexschommel, dan kun je daar in hangen.

5. Tegen de muur:

Vergis je niet, hierbij komt het aan op je beenspieren! Maar op deze manier kun je de sportschool een keertje overslaan: je traint tenslotte lekker met je eigen lichaamsgewicht .

Uiteraard zijn er nog veel meer variaties mogelijk met de Kama Sutra. Je kunt de posities nog leuker maken door het gebruik van speeltjes. Jullie voorspel maak je opwindender dan ooit door aandacht te besteden aan lingerie voor haar en lingerie voor hem, door heerlijke massageolie te gebruiken of eetbare bodypaint. Leef je uit!

Vorige Blog Volgende Blog

  • Redactie Shots
Commentaar
Geef commentaar
Uw naam:*
E-mail adres:*
Bericht: *

Attentie: Alle berichten worden vooraf gecontroleerd.

* Verplichte velden