4 tips om plezier te hebben aan je buttplug

RSS
4 tips om plezier te hebben aan je buttplug

4 tips om plezier te hebben aan je buttplug

Voor veel mensen die nog nooit een buttplug gebruikt hebben, is het gebruik hiervan een flinke drempel. De redenen hiervoor lopen uiteen: ‘je anus is niet een gat waar iets in moet’, ‘het lijkt me pijnlijk’, ‘waarom zou dat lekker zijn’, ‘is dat niet alleen voor homo’s’ en ‘ik doe niet aan SM’, zijn veelgehoorde opmerkingen als het gaat om de buttplug.

Eigenlijk heel jammer, want je anus is een van de meest zenuwrijke plekken van je lichaam. Het is dus een heel gevoelig en daarmee een heel opwindend deel van je lichaam. Met een buttplug kun je daardoor fantastische orgasmes krijgen! Dat is de moeite van het proberen waard, toch?

Als je nou nog helemaal onervaren bent in het gebruik van buttplugs, dan hebben we een aantal tips waarop je moet letten bij het uitzoeken van een passend exemplaar.

  1. Kies een klein model. Anale sex is wennen en je anus maakt geen (voor)vocht aan. Om te zorgen dat je eerste ervaring niet gelijk een pijnlijke ervaring wordt, is het een aanrader om een klein model te kiezen om mee te beginnen. En klein is maximaal 3,5 centimeter in doorsnee. Maar eigenlijk zou je gewoon de kleinste moeten nemen die je kunt vinden. Groter kan altijd nog en die zijn er ook genoeg te verkrijgen.
  2. Gebruik glijmiddel. Het liefst een speciaal anaal glijmiddel. Deze zijn vaak op siliconenbasis en dat ‘verdwijnt’ niet na verloop van tijd. Glijmiddelen op waterbasis worden opgenomen door je huid, maar omdat je anus van nature droog is, wil je niet dat het glijmiddel verdwijnt. Dan heb je kans op een branderig of pijnlijk gevoel en dat komt de opwinding niet ten goede.
  3. Gebruik geen speeltjes die niet voor anaal gebruik bedoeld zijn. Het klinkt misschien grappig, maar als het je overkomt is het vast niet zo leuk: je speeltje schiet naar binnen. Met een speeltje dat niet geschikt is voor anaal gebruik kan dat gebeuren, door de peristaltische bewegingen van je darmen. Een anaalspeeltje heeft altijd een bredere onderkant, een ring of een ander model waardoor hij altijd blijft ‘haken’.
  4. Houd hem niet te lang in. Je kunt een buttplug namelijk ook een tijdje inhouden. Sommige mensen vinden het opwindend om ermee rond te lopen. Realiseer je wel dat je kringspier slapper kan worden als je vaak en lang met (grote) buttplugs rondloopt. Zorg dus dat je kringspier altijd genoeg tijd krijgt om weer terug te krimpen naar zijn oorspronkelijke grootte.

Varianten op de buttplug zijn de anaalvibrator voor vrouwen en de prostaattoy voor mannen. Eigenlijk zijn dit ook een soort buttplugs, maar dan in een vibrerende variant. Bovendien zijn ze meer geschikt voor penetratie. Voor mannen is de prostaattoy of prostaatvibrator overigens een ervaring op zichzelf. Anders dan bij de gemiddelde buttplug stimuleer je hiermee ook de prostaat. En dat zorgt voor intense orgasmes.

Een buttplug met bolletjes is voor iets meer gevorderde gebruikers een fijn speeltje: er zitten bolletjes in verschillende groottes op, die ieder zorgen voor een andere beleving.

En dan als laatste tip: maak je anaalspeeltje altijd goed schoon, om te voorkomen dat er bacteriën achterblijven. Gebruik hiervoor een toycleaner, zodat je het materiaal van je speeltje niet beschadigt.

 

Veel plezier met experimenteren!

Vorige Blog Volgende Blog

  • Redactie Shots
Commentaar
Geef commentaar
Uw naam:*
E-mail adres:*
Bericht: *

Attentie: Alle berichten worden vooraf gecontroleerd.

* Verplichte velden