Voor veel mannen is het nog steeds een taboe: het gebruik van sexspeeltjes. Maar waarom eigenlijk? Wat is er mis met het gebruik van een speeltje en waarom is het voor vrouwen zoveel meer geaccepteerd dan voor mannen?
Je zou anno 2018 niet meer verwachten dat er nog zoveel schaamte is rondom het gebruik van sexspeeltjes. Zeker niet als je weet dat meer dan de helft van de mannen een sextoy in zijn nachtkastje heeft liggen. Maar de meeste mannen praten daar liever niet over, ook niet met goede vrienden. De angst om uitgelachten te worden, om gezien te worden als ‘sneu type’ die geen vrouw (of andere man) in bed kan krijgen, of (voor heteromannen), om uitgemaakt te worden voor homo, maakt dat mannen hun lippen stevig op elkaar houden als het gesprek over sexspeeltjes gaat.
Flauwekul natuurlijk. Laten we beginnen met de angst om uitgelachen te worden omdat je een ‘hulpmiddel’ gebruikt. Een sexspeeltje gebruik je over het algemeen niet omdat je zonder toy geen prestaties kunt leveren in bed; je gebruikt ze juist om nog grotere prestaties te leveren, of gewoon om jezelf een goed orgasme te bezorgen. Gewoon, omdat je daar zin in hebt.
Niets mis mee en sterker nog: meer mannen zouden dat moeten doen. Want het krijgen van een orgasme is gezond. Zo gezond zelfs dat uit onderzoek van de Harvard Medical School blijkt dat mannen die regelmatig een orgasme hebben, 22% minder kans hebben om prostaatkanker te ontwikkelen. Bovendien wordt je blij van orgasmes: de endorfine die je aanmaakt tijdens een orgasme geeft je een happy gevoel, dus waarom zou je er niet voor zorgen dat je klaar kunt komen op de manier die jij het lekkerst vindt? En als je daar een speeltje bij nodig hebt: onze zegen heb je.
Ook zo’n gezellige dooddoener. Dat sommige mensen dit nog steeds denken, komt waarschijnlijk doordat lange tijd de opblaaspop werd gezien als hét mannenspeeltje. En mannen die hun sexuele behoeftes botvierden op een opblaaspop werden gezien als treurige types, die kennelijk niets beters konden krijgen dan een slecht lijkende mensachtige met een hele grote opengesperde mond. Maar dat is wel een heel achterhaald beeld! Los van het feit dat de kwaliteit van opblaaspoppen enorm is toegenomen, zijn er zoveel meer speeltjes voor mannen dan een opblaaspop.
En al die speeltjes hebben een ding gemeen: ze zijn ontwikkeld voor de hedendaagse man die geniet van sex en die zoekt naar mogelijkheden om nóg meer te genieten. En dus koopt deze moderne man af en toe een speeltje: soms om een extra intense ervaring te creëren, soms omdat een nieuw speeltje uitnodigt tot experimenteren en het opdoen van nieuwe ervaringen. Deze mannen begrijpen waarom er mannenspeeltjes op de markt zijn: om je sexleven nog leuker en lekkerder te maken. Zij zien een sextoy dus ook niet als vervanging van sex met hun partner, maar als ‘leuk voor erbij’.
Alleen homoseksuele mannen gebruiken sexspeeltjes
Pfff, ja, er zijn écht nog mannen die dit denken. En dat is ook precies de reden dat een deel van de heteromannen geen speeltjes durft te kopen, want stel dat men denkt dat je een voorliefde voor mannen hebt in plaats van voor vrouwen. Maar laat dat beeld los! Het is net zo achterhaald als het beeld van de eenzame nerd met zijn opblaaspop. Een stereotype beeld, dat los staat van de feiten: 51% van de mannen heeft een sexspeeltje in zijn bezit en maar liefst 78% overweegt er een aan te schaffen (voor solo-gebruik!).
Kortom, de zelfbewuste man anno 2018 mag gerust sextoys kopen. Voor zichzelf, om te genieten van solo-sex, en voor samen, om je sexleven spannend en opwindend te houden.